Dine lånemuligheder

Kend dine lånemuligheder

Står du og mangler lidt penge, så er en af mulighederne at låne dem. Det er dog vigtigt, at du sætter dig ind i dine lånemuligheder, for hvordan du låner, har stor betydning for prisen.

Helt grundlæggende kan du låne i banken eller hos en af de mange udbydere, som har specialiseret sig i at låne penge ud. Hver gruppe har sine fordele og ulemper.

Låneudbydere

 

Fordelen ved de specialiserede låneudbydere er, at det er nemt, hurtigt og bekvemt. Du udfylder en ansøgning på nettet, og i løbet af kort tid har du svar på, om de vil låne dig pengene. Vil de det, går de ind på din bankkonto kort tid efter.

LånMen naturligvis har denne form for bekvemmelighed også sin pris – og den er højere end bankernes lån.

Til gengæld er du forholdsvis anonym og skal ikke svare på en masse spørgsmål om, hvad du skal bruge pengene til.

En endnu hurtigere måde at låne penge på, er sms lån. Her sender du en sms, og kort tid efter har du pengene. Men prisen er så også endnu højere end ved online lån på internettet.

Banken

Alternativet til de dyre låneudbydere er banken. Her er prisen væsentlig lavere, men til gengæld skal du også stå mere til regnskab. De vil som regel have lønsedler og et budget – og ofte også vide, hvad du skal bruge pengene til.

Behandlingstiden fra du søger til du har lånet, er ofte også længere – specielt hvis du skal bruge pengene i weekenden. Kan du leve med det, kan du til gengæld få et meget billigere lån.

Hurtigt eller billigt

Som det fremgår, så kan du ikke både få hurtige og billige lån. Skal det være hurtigt, så koster det også mere. Og skal det være billigt, så tager det også længere tid.

I den sidste ende er det dig selv, som skal vurdere, hvad der betyder mest for dig: tid eller penge.